Nieuws

Stichting Kind in Beeld realiseert voor ieder kind in Zwolle een cadeau van Sint

Op woensdagmiddag 16 november heeft in Landstede sportcentrum opnieuw Hét Grote Sinterklaasfeest plaatsgevonden. Dit sinterklaasfeest is specifiek bedoeld voor kinderen van Zwolse minima-gezinnen, met als doel dat ieder kind in Zwolle met Sinterklaas een cadeautje krijgt. Voor ouders die dat financieel niet kunnen bekostigen biedt Hét Grote Sinterklaasfeest de oplossing. Het is net zoals alle voorgaande edities weer een grandioos gezellige sinterklaasmiddag geworden.

Meer dan 700 sinterklaascadeaus voor Zwolse kleintjes
Dit jaar ontvangen meer dan 700 kinderen een sinterklaascadeau vanuit Stichting Kind in Beeld. Zo’n 300 kinderen, die met hun ouders op het sinterklaasfeest aanwezig waren, kregen daar hun cadeautje. De cadeautjes voor de andere 400 kinderen worden thuisbezorgd. Dit gebeurt door leden van Rotary Zwolle Noord, Ladies Circle Zwolle en atletiekvereniging AV PEC 1910.

Sinterklaasmusical, trampoline springen, fotoshoot met profsporters en nog veel meer!
Wethouder Michiel van Willigen heeft dit jaar de 11e editie van Hét Grote Sinterklaasfeest geopend en kondigde groots de Sinterklaasmusical aan, die ieder jaar onderdeel is van hét Grote Sinterklaasfeest! Dit jaar is de, altijd spannende, Sinterklaasmusical bedacht en uitgevoerd door studenten van Landstede Musicalperformer. Maar er was meer te zien en te doen voor de kinderen deze middag. Zo was het springen geblazen op de grote trampoline van Funzone, waren er schminkpieten, ballonenpieten en welkomstclowns. Ook konden de kinderen op de foto met Sinterklaas en met basketballers van Landstede Hammers.

Foto van Brainpink

KUSZ-week

Van 25 t/m 28 juli organiseerden SportService Zwolle, PEC Zwolle United en Landstede Sportcentrum weer de KUSZ-week (Kids United Sport Zwolle) voor kinderen uit Zwolse minima-gezinnen. Deze week staat in het teken van sport en spel, maar vooral van heel veel plezier hebben!

De kinderen kunnen gratis deelnemen aan activiteiten, zoals een clinic basketbal, skaten, bowlen, trampoline springen, kickboxen en gezellig lunchen met elkaar.

Wij zijn blij dat we, als stichting Kind in Beeld, hier een financiële bijdrage aan hebben kunnen leveren en hopen dat de kinderen héél veel plezier hebben!

Hét Grote Zomerfeest was weer een groot succes

Twee jaar lang kon Hét Grote Zomerfeest vanwege corona niet doorgaan. Maar 29 juni was het dan eindelijk weer zo ver. Op het terrein van atelier Tink werd het feest dit jaar georganiseerd en het werd een groot succes. Het was prachtig weer en ongeveer 150 kinderen konden de hele middag meedoen aan allerlei activiteiten. Ze konden marshmellows roosteren, schilderen en kleien. Er was een speurtocht en wie mooi wilde zijn kon zich laten schminken. Clowns maakten de kinderen en ouders aan het lachen en van ballonnen werden hondjes, mutsen ed. gemaakt. En dan was er ook nog een grote schuur vol met strobalen.
Natuurlijk was er ook allerlei lekkers: ijs en taart, ranja voor de kinderen en koffie en thee voor de ouders.
Moe maar met een grote glimlach gingen de kinderen met een leuk gevulde goodiebag weer naar huis.
We willen Rotary Zwolle Noord en studenten van MBO Landstede Evenementen en Organisatie bedanken voor het meehelpen om dit feest tot een groot succes te maken.
Daarnaast bedanken we alle personen en bedrijven die op de een of andere manier dit feest gesponsord hebben voor hun bijdrage.
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer zo’n leuk feest houden.Credits voor bovenstaande foto : Robert Westera


Credits voor bovenstaande foto : Robert Westera


Credits voor bovenstaande foto : Robert Westera


Credits voor bovenstaande: Marja van Ettingen


Credits voor bovenstaande foto : Robert Westera€ 2.300,- opgehaald voor Hét Grote Zomerfeest

Vandaag werd door de Rotary Zwolle-Noord een cheque van € 2.300,-  overhandigd aan Stichting Kind in Beeld. Dit bedrag is door de Rotary Zwolle-Noord afgelopen december opgehaald door middel van een oliebollen-actie en een kerstbingo. Het geld dat is opgehaald zal worden besteed aan Hét Grote Zomerfeest op woensdag 29 juni.

Hét Grote Zomerfeest wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Deze keer zal het zomerspektakel plaats vinden bij Atelier Tink. Tweehonderd kinderen en ouders uit Zwolse minima-gezinnen kunnen dan meedoen aan allerlei leuke activiteiten, zoals schilderen, schminken, voorlezen en spelen in hooischuur. Daarnaast er zijn ook clowns aanwezig, kan er geproefd worden van verschillende taarten en kunnen de kinderen in een grote vuurkorf heerlijke marshmallows roosteren. Uiteraard kan op een zomerfeest een ijsje niet ontbreken en daarom wordt door IJssalon Talamini een ijscokar vol met verfrissend ijs gedoneerd.

Compleet verzorgd uitje naar Dinoland

Woensdag 20 april zal een dag worden, die vele kinderen uit Zwolse minima-gezinnen niet snel meer zullen vergeten. Stichting Kind in Beeld heeft namelijk de handen in één geslagen met Dinoland en Ladies Circle Zwolle om voor deze kinderen een gezellig dagje uit te organiseren in Dinoland.

Om dit dagje uit compleet te maken krijgen 300 kinderen en hun ouders, naast gratis entree, een tussendoordrankje en springen op de trampoline ook een lopend buffet met een patatje, snack en drankje aangeboden!

Vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen kennis maken met meer dan 100 soorten dinosaurussen uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk en is er volop plezier in de vele speeltuinen en bij de activiteiten, zoals midgetgolf, skelteren en klimmen.

Het park is geopend tot 17.00 uur, maar Stichting Kind in Beeld heeft speciaal voor de kinderen het restaurant vanaf dat moment afgehuurd. Hier kunnen de kinderen zich te goed doen aan een lopend buffet. Hier kunnen de kinderen zich te goed doen aan een lopend buffet. Tegelijkertijd zijn er leuke activiteiten, die georganiseerd worden door Ladies Circle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jubileumeditie 2021 Groot succes!

De 10-jarige jubileumeditie van Hét Grote Sinterklaasfeest was een groot succes! Kind in Beeld is heel blij dat het feest dit jaar wel kon doorgaan, ondanks alle regels rondom Covid-19.

Stichting Kind in Beeld is ook heel blij met de komst van wethouder Dorit de Jong naar het feest. Zij kwam kennismaken met Hét Grote Sinterklaasfeest dat de stichting nu voor de 10e keer organiseerde.

En dankzij de weeshuisprijs 2019-2020 van het Hervormd Weeshuis konden wij dit jaar voor de jubileum editie extra groots uitpakken met een tal van extra activiteiten voor de kinderen!

Alle ongeveer 500 kinderen die niet naar het feest konden komen zullen binnenkort nog persoonlijk een mooi cadeau thuis ontvangen! Wij danken alle sponsoren voor hun bijdrage. Mede dankzij al deze sponsoren heeft Kind in Beeld weer een mooie editie van Hét Grote Sinterklaasfeest kunnen organiseren, en heel veel kinderen blij gemaakt met een mooi sinterklaascadeau!

Foto credits: Ferdy Damman

Hét Grote Sinterklaasfeest 17 november 2021

Op woensdag 17 november 2021 vindt de 10e editie plaats van Hét Grote Sinterklaasfeest voor kinderen én ouders uit Zwolse minima-gezinnen. Helaas kon Hét Grote Sinterklaasfeest in 2020 niet doorgaan vanwege corona, maar nu zullen we toch echt ons jubileum-editie gaan vieren in het Landstede Sportcentrum.

Samen met vele honderden kinderen en ouders belooft het weer een gezellige middag te worden met ook nu weer een spannende Sinterklaasmusical van Landstede MBO Musicalperformer. Omdat het een jubileum-editie is gaan we groots uitpakken met extra leuke activiteiten voor de kinderen. En zoals alle voorgaande edities zijn er de gebruikelijke lekkernijen én krijgt elk kind een prachtig nieuw cadeau mee naar huis.

Weeshuisprijs 2019-2020

Onze stichting Kind in Beeld heeft vrijdag 3 september 2021 de Weeshuisprijs 2019-2020 in ontvangst mogen nemen. Ook de theatergroep De Jonge Honden ontving deze prijs.

Dit gebeurde voordat de voorstelling van ‘De Spaghettirellen’ door De Jonge Honden plaatsvond.

Elke twee jaar reikt Het Hervormd Weeshuis deze prijs uit als extra waardering voor een bijzonder project of een organisatie die zich heeft bewezen.

Normaal is er maar één prijswinnaar. Maar vanwege de coronapandemie besloot het bestuur van Het Hervormd Weeshuis er nu 2 uit te reiken. Dit omdat het bestuur vindt dat beide winnaars een belangrijke rol spelen in de Zwolse samenleving. En omdat beide winnaars tijdens de pandemie een manier hebben gevonden om hun project op alternatieve manier toch vorm te geven. Voor Kind in Beeld was dit een alternatief voor Het Grote Sinterklaasfeest 2020. Geen feest maar wel ca 900 cadeautjes bij de kinderen thuisbezorgd.

Stichting Kind in Beeld zet zich al jaren in voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een minimaal inkomen. Dit past goed bij de doelstellingen van het Weeshuis.

Het Grote Sinterklaasfeest bestaat nu 10 jaar. Daarvan heeft onze stichting het de laatste 5 jaar georganiseerd. Wij hopen dit nog lang te kunnen doen, zodat nog meer kinderen kunnen genieten van de sinterklaastraditie. En daarbij krijgen ze allemaal een sinterklaascadeautje.

De Weeshuisprijs bestaat uit een bedrag van € 2.500,- . Wij gaan dit inzetten om dit jaar nog grootser uit te pakken met Het Grote Sinterklaasfeest.

Hervormd Weeshuis, heel hartelijk bedankt voor de erkenning van ons werk.

v.l.n.r.  Jolmer Versteeg, Sanne Oostenga en Brigitte de Goei (De Jonge Honden)
Christa Westerhof, voorzitter van het Hervormd Weeshuis, en Bert Teitsma en Marja van Ettingen , voorzitter en secretaris van stichting Kind in Beeld
Foto van: Jan Amse

Winnaars Sinterklaas Kleurplatenwedstrijd zijn bekend!

Wat heeft de Sint toch veel ingekleurde kleurplaten mogen ontvangen van jullie! En wat waren ze allemaal mooi. Echter moest de Sint kiezen wie hij kan verblijden met waardebonnen van McDonald’s. De volgende kinderen hebben uiteindelijk gewonnen:

 • Lynn (3 jaar)
 • Mae (4 jaar)
 • Jacey-Lynn (5 jaar)
 • Sidar (6 jaar)
 • Delayla (7 jaar)
 • Charlene (8 jaar)
 • Quissam (9 jaar)
 • Rauan (10 jaar)
 • Bilal (11 jaar)

Gefeliciteerd! Jullie krijgen binnenkort de waardebonnen van opgestuurd, dus hou de brievenbus in de gaten!

Met dank aan McDonald’s Heerde|Kampen|Zwolle

Bedankt!

Het ‘Grote Sinterklaasfeest Vier je Thuis pakket’ was niet zo succesvol geweest zonder de inzet van heel veel mensen en bedrijven die we via deze weg nogmaals bedanken!

850 kinderen worden weer blij gemaakt!

Ondanks dat de 10e editie voor ‘het grote Sinterklaasfeest’ niet door kon gaan hebben wij de kinderen toch allemaal kunnen voorzien van een mooi sinterklaascadeau. Vorige week zijn alle cadeaus verpakt en gesorteerd! vanaf deze week zullen alle cadeaus door een tal van vrijwilligers worden bezorgd bij de kinderen thuis. Wij zijn trots dat wij ook dit jaar weer vele kinderen blij kunnen maken.
Bekijk hier ook de diverse nieuwspagina’s:

https://www.peperbus.nl/nieuws/algemeen/1023949/toch-sinterklaas-voor-zwolse-gezinnen-met-een-laag-inkomen

https://indebuurt.nl/zwolle/sinterklaas/ruim-400-zwolse-gezinnen-kunnen-eigenlijk-geen-sinterklaas-vieren-te-gek-voor-woorden~135043/

Het Grote Sinterklaasfeest Vier Je Thuis

Ieder jaar organiseert Stichting Kind in Beeld Hét Grote Sinterklaasfeest voor Zwolse kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Helaas kan dit, vanwege corona, dit jaar niet doorgaan. Toch willen we wat moois geven aan mensen die dat goed kunnen gebruiken: een gloednieuw cadeau t.w.v. € 10,- en lekkers om er samen thuis een gezellige avond van te maken. Dat bezorgen we tussen 21 november en 4 december thuis.

Mensen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen binnenkort een brief van de gemeente Zwolle.

Hierin staat hoe je jezelf kunt aanmelden voor dit initiatief. Ook is het mogelijk je in te schrijven bij de pakketten uitgifte van de Voedselbank Zwolle op 9 en 23 oktober 2020.

LET OP: als je in ons bestand wil blijven is het heel belangrijk dat je jouw kinderen inschrijft. Dan blijven ze het hele jaar ingeschreven en benaderen we je voor gratis uitjes in Zwolle.

Aankomende activiteiten

11 augustus 2020 zijn wij jarig! Onze stichting bestaat precies 5 jaar

Wij kijken met plezier terug op 5 mooie jaren. Wij hebben heel veel kinderen leuke, mooie activiteiten vol pret kunnen aanbieden.

Zoals natuurlijk Hét grote sinterklaasfeest, Hét grote zomerfeest, kaarten voor Doe’s Gek en het IJsbeeldenfestival. Ook konden kinderen in de zomervakanties een week lang lekker sporten.

Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij alle steun en hulp van donateurs, sponsoren, organisaties en bedrijven. Wij bedanken hen daarvoor nog eens extra.

Wij hadden ons 5-jarig bestaan natuurlijk graag met heel veel kinderen willen vieren. Maar alle regels rondom het coronavirus maken dat nu onmogelijk. Zodra het kan, gaan wij zeker nog iets moois regelen. Ook voor de komende 5 jaar hopen wij voor veel kinderen nog vele mooie, leuke activiteiten te kunnen organiseren.

Sportweek KUSZ (14 tot en met 17 juli)

Wat hebben ze weer genoten alle 45 kinderen die meededen aan de sportweek! Door de corona regels was de sportweek op een andere manier geregeld. Deze keer bijna alles lekker buiten op het sportpark van De Pelikaan.

In de ochtend de kinderen uit groepen 4 en 5 van de basisschool. En in de middag de kinderen uit de groepen 6 en 7. Hierdoor konden de trainers meer aandacht geven aan alle kinderen. En dat werkte goed.

Dinsdag werd er gebasketbald, woensdag was het voetballen aan de beurt. Donderdag kregen de kinderen een volleybal-clinic. Op vrijdag gingen de kinderen met zijn allen ‘los’ bij Krazy Kangaroo. Wat een fijne afsluiting van een mooie en sportieve week.

Heel veel dank voor alle organisaties, partners en partijen, maar vooral de mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

Fotocredits: Marja van Ettingen
Fotocredits: Marja van Ettingen
Fotocredits: Theo Smits
Fotocredits: Theo Smits
Fotocredits: Theo Smits
Fotocredits: Theo Smits

Kids United Sport Zwolle | Sportweek 2020

PEC Zwolle/ Regio Zwolle United, Landstede sportcentrum, SportService Zwolle en Stichting Kind in Beeld hebben opnieuw een sportweek georganiseerd voor kinderen uit groepen 4, 5, 6 en 7 van basisscholen in de gemeente Zwolle.

Deze kinderen, die om wat voor reden dan ook niet met zomervakantie gaan, kunnen in week 29 (14 juli t/m 17 juli) van de zomervakantie weer meedoen aan een sportieve, leuke en educatieve week, onder de naam Kids United Sport Zwolle (KUSZ). Een hele week lekker sporten (bijvoorbeeld voetbal, basketbal en volleybal).

LET OP: de week is niet bedoeld voor kinderen die door de coronamaatregelen niet met vakantie gaan, maar écht voor hen die door andere problemen thuis niet met vakantie kunnen gaan.

De kosten bedragen € 10,- per kind voor de hele week. Deze kosten worden volledig door Stichting Kind in Beeld betaald. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen dus gratis deelnemen aan de Sportweek! In totaal is ruimte voor 2 x 30 kinderen om aan deze vierde editie van KUSZ mee te doen.

Het programma is van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur (groepen 4 en 5) en van 13.00 – 15.00 uur (groepen 6 en 7).

Kinderen die ingeschreven staan in ons bestand ontvangen per mail een uitnodiging en informatie hoe ze zich voor de Sportweek kunnen inschrijven.

Hét Grote Zomerfeest afgelast

Vanwege de maatregelen rondom corona, kunnen wij helaas Hét Grote Zomerfeest niet door laten gaan. We moeten kiezen voor de veiligheid van de ouders, kinderen en alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de totstandkoming er van.

Mooie opbrengst van de kerstmarkt van de Geert Groteschool.

De Geert Groteschool haalde maar liefst € 546,48 op voor Stichting Kind in Beeld. De kerstmarkt werd georganiseerd door en voor ouders waarvan de kinderen daar op school zitten. Het was er druk en heel erg gezellig!

Marja van Ettingen (secretaris Stichting Kind in Beeld) naam de cheque in ontvangst. Op de foto van links naar rechts: Ivo Menting, Sander Struick, Marja van Ettingen (secretaris STichting Kind in Beeld) en Andrea de Bruin. Niet op de foto, maar wel in de organisatie: Willemijn Schulte, Brigitte Huybers, Caroline Eikelkamp.

Namens alle kinderen: heel erg bedankt!!

1.176,- euro opgehaald door Landstede MBO Veilig & Beschermd

Voor de kerstvakantie hebben de docenten en studenten van Landstede MBO – Veilig & Beschermd in Zwolle een geslaagde kerstbingo georganiseerd. Hiermee is maar liefst 1.176,00 euro opgehaald! Afgelopen week kregen we de cheque van teamleider Joost en de studenten uitgereikt. Dank allen!

300 gratis kaarten IJSbeelden Festival

We zijn heel blij dat het Nederlands IJsbeelden festival dit jaar weer 300 gratis kaarten heeft gegeven aan Stichting Kind in Beeld! Wij mogen deze kaarten weggeven aan gezinnen uit ons bestand. De kaarten geven alleen toegang op woensdag 12 februari 2020 tussen 10.00 en 17.00 uur. Informatie over het aanmelden voor het IJsbeelden Festival wordt per email gestuurd naar mensen die bekend zijn in ons bestand.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Organisatieteam en de IJsselhallen. Bedankt!

Leerlingen Landstede halen € 1748,45 op

In een woord: wauw! Wat een ongelofelijk mooie actie van leerlingen van Landstede. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor kinderen uit Zwolle met een laag inkomen. Naast dat dit jaar weer vele partners betrokken zijn, hebben drie studenten van Landstede MBO Zwolle een actie op gezet vanuit hun opleiding Marketing & Communicatie.

Hun drijfveer? “Stel je voor: Je bent een basisschoolkind en je gaat na 5 december naar school, waar alle kinderen vertellen wat voor moois ze wel niet van Sinterklaas gekregen hebben. En dan moet jij vertellen dat je niks hebt gekregen. Dat kan toch niet? Maar zo is wel de realiteit voor heel veel kinderen.” aldus een van de studenten.

Om hun opbrengsten goed te kunnen meten, hebben ze een speciale doneeractie op poten gezet. Namens alle kinderen (en hun ouders): heel erg bedankt!

Hét Grote Sinterklaasfeest was een succes!

We maakten zo’n 850 kinderen blij! Woensdag 20 november vierden zo’n 350 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, samen met hun ouders, Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum. Ze werden verrast met een sintmusical door studenten van C.I.C.K, pepernoten, chocoladeletters en voor ieder kind was er een mooi cadeau.

Er was koffie, thee, ranja en heerlijke speculaasjes van De Stadsbakker. Kinderen konden met Sinterklaas op de foto en een dansje wagen met DJ Piet. Studenten van Landstede Evenementen Organisatie en vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken. Daarnaast zijn er nog eens bijna 500 cadeaus rondgebracht bij gezinnen die niet bij Hét Grote Sinterklaasfeest aanwezig konden zijn.

Dit was alleen mogelijk dankzij de bijdrage van heel veel sponsoren, Hervormd Weeshuis en De Johanna Donk-Grote stichting, donaties van Zwollenaren en vrijwilligers. Met elkaar hebben zij kinderen uit Zwolle die geen geld hebben voor een Sinterklaasfeest, toch een cadeau gegeven en een onvergetelijke middag bezorgd. Samen hebben we er voor gezorgd dat ieder kind in Zwolle wél de kans heeft gehad om Sinterklaas te vieren.

Bekijk hieronder de foto’s van Jan Burgman

Bekijk hieronder de foto’s van Sander Otter

Bekijk hieronder de foto’s van Marissa Brul

Leerlingen Landstede zetten zich in voor Stichting Kind in Beeld

Het is altijd weer bijzonder om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor onze stichting. Naast dat dit jaar weer vele partners betrokken zijn, hebben drie studenten van Landstede MBO Zwolle een actie op gezet vanuit hun opleiding Marketing & Communicatie.

Hun drijfveer? “Stel je voor: Je bent een basisschoolkind en je gaat na 5 december naar school, waar alle kinderen vertellen wat voor moois ze wel niet van Sinterklaas gekregen hebben. En dan moet jij vertellen dat je niks hebt gekregen. Dat kan toch niet? Maar zo is wel de realiteit voor heel veel kinderen.” aldus een van de studenten.

Om hun opbrengsten goed te kunnen meten, hebben ze een speciale doneeractie op poten gezet. Uiteraard komt het geld gewoon bij onze stichting terecht. U kunt u ook gewoon doneren via onze website

Gratis kaarten voor Doe’s Gek

Wat stellen we het ontzettend op prijs dat dit toffe evenement voor kinderen ons een warm hart toedraagt!
Met dank aan www.organisatieteam.nl en IJsselhallen Zwolle hebben we veel kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen blij gemaakt met een gezellige dag! 

Het Organisatieteam stelt 300 vrijkaarten ter beschikking aan Kind in Beeld. Kind in Beeld stelt natuurlijk ook deze keer weer een drankje met wat lekkers ter beschikking aan kinderen die opgenomen zijn in ons bestand.
Doe’s Gek is het grootste interactieve kinderevenement in de herfstvakantie (24-27 oktober 2019)! Ruim 15.000 m2 aan spektakel en speelplezier.

Woensdag 20 november 2019 Hét Grote Sinterklaasfeest

Op woensdagmiddag 20 november 2019 organiseert de Stichting Kind in Beeld ‘Hét Grote Sinterklaasfeest’. Dit feest is er voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Er is een spannende Sinterklaasmusical van de C.I.C.K. Academie, er is drinken en natuurlijk zijn er pepernoten. Ieder kind krijgt een mooi nieuw cadeau. Kinderen mogen op de foto met Sint en Piet. Ook zijn er activiteiten, zoals sporten met PEC Zwolle spelers.

WAAR IS HET GROTE SINTERKLAASFEEST?
Locatie: Landstede Sportcentrum aan Hogeland 10 in Zwolle
Programma: Inloop 15:00 uur
Musical 15:30 uur
Einde 17:00 uur
Entree: GRATIS

HOE MELD IK ME AAN?
Aanmelden voor het Sinterklaasfeest is helaas niet meer mogelijk.

Dit is ook hét moment dat we ieder jaar ons bestand vernieuwen. Mensen die tot onze doelgroep behoren hebben een brief van de gemeente gekregen. In deze brief staat ook een persoonlijke inlogcode. Ga je niet naar het feest, maar wil je wel in ons bestand blijven, dan kies je de optie op de hoogte blijven!

Kids United Sport Zwolle, Sportweek 2019

De derde editie van Kids United Sport Zwolle (KUSZ) die plaat vond van maandag 22 t/m donderdag 25 juli 2019 was weer een succes! PEC Zwolle United, Landstede Sportcentrum en SportService Zwolle sloegen daarbij ook dit jaar de handen ineen om kinderen (uit groep 5, 6 en 7) die, vanwege verschillende sociaaleconomische redenen, niet op zomervakantie kunnen, een onvergetelijke week te bezorgen met sport- en spelactiviteiten. Stichting Kind in beeld hielp om de Sportweek financieel mogelijk te maken.

Maandag

De eerste activiteit op het programma was een basketbalclinic onder leiding van echte landskampioenen van Landstede Basketbal. Na een lunch kon men bowelen bij Bowlen & Zo.

Dinsdag

Op dinsdag werd er in de ochtend gekickbokst onder leiding van FIT ELITE (Zwolle) in de omloop van het stadion. De kinderen kregen door verschillende oefeningen de beginselen van het boksen aangeleerd. In de middag werd de verkoeling opgezocht en een bezoekje gebracht aan Djambo Kidsplay.

Woensdag

Op woensdag liepen de temperaturen behoorlijk op, maar dit weerhield de kinderen er niet een potje voetbal te spelen. Ze kregen een heuse voetbalclinic. In de middag werd er gegamed in de PEC Zwolle eRoom gegamed onder leiding van eSporter Stefan ‘PECMAN’ Vellinga. Ook kregen de kinderen een rondleiding door het stadion.

Donderdag

Op de warmste dag ooit gemeten werd het programma ook een beetje aangepast aan het weer. In de ochtend lekker jumpen bij Rebound World Zwolle. Na de lunch kon iedereen verkoeling zoeken en genieten van de ‘fitbag’. Een tas met leuke spulletjes, zoals kaarten voor de wedstrijd PEC Zwolle – Willem II en informatie over de sportmogelijkheden in de omgeving.

ma 22 t/m do 25 juli: Kids United Sport Zwolle, Sportweek 2019

PEC Zwolle/ Regio Zwolle United, Landstede sportcentrum, SportService Zwolle en Stichting Kind in Beeld hebben opnieuw een sportweek georganiseerd voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Zwolle.

Deze kinderen, die om wat voor reden dan ook niet met zomervakantie gaan, kunnen in week 30 (22 juli t/m 25 juli) van de zomervakantie weer meedoen aan een sportieve, leuke en educatieve week, onder de naam Kids United Sport Zwolle (KUSZ).

We bieden deze kinderen een plezierige week door o.a
– De kinderen in beweging te brengen/te houden.
– De kinderen kennis te laten maken met sport(verenigingen).
– Het stimuleren van de breedtesport waarbij topsporters ingezet worden (PEC Zwolle voetbal, Landstede basketbal, Morrenhof Jansen Dalfsen handbal en Regio Zwolle volleybal).
– In te gaan op educatieve thema’s rondom vitaliteit/gezondheid, samenwerken en winnen & verliezen.

In de ochtend lekker sporten (bijvoorbeeld voetbal, basketbal en volleybal) en in de middag leuke uitjes, zoals Djambo Kidsplay en E-sports bij PEC Zwolle. En alle kinderen krijgen het lopende seizoen weer een kaartje voor een topwedstrijd in Zwolle.

De kosten bedragen € 10,- per kind voor de hele week. Deze kosten worden volledig door Stichting Kind in Beeld betaald. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen dus gratis deelnemen aan de Sportweek! In totaal is ruimte voor 45 kinderen om aan deze derde editie van KUSZ mee te doen. Het programma is van maandag t/m vrijdag van ± 11.00 – 15.00 uur.

Aanmelden:
Om u in te schrijven heeft u inschrijfinformatie nodig. Deze heeft u via de mail ontvangen. Heeft u geen mail gehad met deze informatie, maar valt u wel in deze groep? Stuur dan een mail naar info@stichtingkindinbeeld.nl.

Hét Grote Zomerfeest 2019 was fantastisch

Wat hebben we veel blije gezichten gezien afgelopen woensdagmiddag 12 juni 2019. Speeltuin Assendorp was omgetoverd tot een heus pretpark.
Heel veel kinderen en hun ouders hebben een onvergetelijke middag gehad.

Er was van alles te doen! Springen, sminken, suikerspinnen eten, drinken, er was een prachtige theatervoorstelling en de kinderen konden heel veel spelen. En aan het einde naar huis met een heuse goodybag.

Er hebben zich veel meer kinderen in geschreven dan de 150 die we kwijt konden in de speeltuin. Ondanks de regen was de opkomst goed. Ook al zou je dat misschien niet zeggen als je de foto’s ziet. Er zijn bewust weinig mensen afgebeeld, omdat we discreet zijn met het in beeld brengen van kinderen en hun ouders.

Deze middag is georganiseerd door de Ladies’ Circle Zwolle i.s.m. ons. Hét Grote Zomerfeest is mogelijk gemaakt door: het Hervormd Weeshuis, Speeltuin Assendorp, Rojo Events, Landstede, Schuttelaar en de Zwolse Zeefdrukkerij. Via deze weg willen we hen nogmaals van harte bedanken!

Wil jij ook wat betekenen voor Zwolse gezinnen met een laag inkomen? Neem gerust contact op via info@stichtingkindinbeeld.nl of maak hier direct een bijdrage over.

Woensdagmiddag 12 juni 2019: Hét Grote Zomerfeest


Op woensdagmiddag 12 juni organiseren we voor de tweede keer Hét Grote Zomerfeest in samenwerking met de Ladies Circle. 

We geven een feestje in Speeltuin Assendorp. We gaan er een toffe middag van maken met heel veel leuke dingen om te doen! Er is lekkers en drinken, een ballonnengoochelaar, theater en schminken. Je kan een speurtocht doen en natuurlijk spelen in de geweldige speeltuin. Kortom een middagje feesten!

Er is plek voor 150  kinderen!

Wanneer en waar?
Datum: wo 12 juni 2019
Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Speeltuin Assendorp, Geraniumstraat 1a, Zwolle

Hoe meld ik me aan?
Aanmelden voor Hét Grote Zomerfeest is niet meer mogelijk.

Aanmelden voor Hét Grote Zomerfeest kon t/m 30 mei 2019. Aanmelden betekent niet dat u ook daadwerkelijk uitgenodigd bent. We werken niet langer met OP=OP. Iedereen mag zich aanmelden t/m 30 mei, daarna sluit de inschrijving en gaan we loten om iedereen een gelijke kans te geven. De week na 30 mei krijgt u een mail of u wel of niet met uw kinderen bij Hét Grote Zomerfeest aanwezig kunt zijn.

LET OP:

 • Kinderen mogen alleen onder begeleiding komen. U blijft de gehele tijd verantwoordelijk voor uw kind(-eren). Voor de ouders is er koffie/thee en wat lekkers aanwezig.
 • Geef bij aanmelding ook het aantal volwassenen aan.
 • U ontvangt niet direct een bevestiging in uw mailbox. Wij beoordelen eerst de aanvragen en sturen daarna iedereen een persoonlijk bericht.
 • Dit event is voor kinderen t/m 12 jaar. 


Toch niet?
Heeft u uw gezin aangemeld, maar kunt u toch niet komen? Laat het ons dan weten via info@stichtingkindinbeeld.nl. Wellicht dat we dan een ander gezin heel erg blij kunnen maken.   

Belangstelling voor het IJsbeelden Festival is groot

22 jan 2019 | We hebben meer aanmeldingen binnen gekregen dan dat we kaarten hebben. Op dit moment worden de aanmeldingen gecontroleerd.

Mensen die geen kaarten ontvangen, proberen we op korte termijn te informeren. Ongeveer een week voor 13 februari krijgt u van ons een bevestigingsmail met een persoonlijke code. Met die code kunt u uw kaarten bestellen via de website van het IJsbeelden Festival. In de bevestigingsmail vertellen we u er meer over!

13 februari 2019; Gratis kaarten voor het Nederlandse Ijsbeelden Festival

Op woensdag 13 februari mogen wij namens het Organisatieteam 300 mensen blij maken met een toegangskaart van het Nederlands IJsbeelden Festival! Dat belooft een mooi uitje te worden, want Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit.

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Het thema “Wereldberoemde verhalen” wordt uitgebeeld in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Alice in wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt. Meer informatie vindt u op de website van het IJsbeelden festival. 

Om uw dagje uit compleet te maken, krijgt u naast gratis entree, ook een drankje en wat lekkers aangeboden!

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Ijsselhallen Zwolle en het Organisatieteam.

WAAR IS HET NEDERLANDSE IJSBEELDEN FESTIVAL?

Datum: wo 13 februari 2019
Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: IJsselhallen, Rieteweg 4 Zwolle

HOE MELD IK ME AAN?

update 22 jan 2019 | Het is niet meer mogelijk uw gezin aan te melden. We hebben meer aanmeldingen binnen gekregen dan dat we kaarten hebben. Op dit moment worden de aanmeldingen gecontroleerd.

Mensen die geen kaarten ontvangen, proberen we op korte termijn te informeren. Ongeveer een week voor 13 februari krijgt u van ons een bevestigingsmail met een persoonlijke code. Met die code kunt u uw kaarten bestellen via de website van het IJsbeelden Festival. In de bevestigingsmail vertellen we u er meer over!

Woensdag 21 november 2018: Hét Grote Sinterklaasfeest

Op woensdag 21 november 2018 organiseert Stichting Kind in Beeld Hét Grote Sinterklaasfeest en u en uw kinderen zijn van harte uitgenodigd. Het belooft weer een middag vol plezier te worden met een musical, lekkers en Sint en zijn pieten hebben voor ieder kind een leuk en nieuw cadeau!

WAAR IS HET GROTE ZWOLSE SINTERKLAASFEEST?
Locatie: Landstede Sportcentrum aan Hogeland 10 in Zwolle
Programma: Inloop 15:00 uur
Musical 15:30 uur
Einde 17:00 uur
Entree: GRATIS

HOE MELD IK ME AAN?
De inschrijving voor Hét Grote Sinterklaasfeest is helaas gesloten. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar info@stichtingkindinbeeld.nl of stuur een berichtje via onze Facebookpagina.

KAN IEDEREEN ZICH AANMELDEN?
Nee, dit feest organiseren we speciaal voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, omdat we vinden dat iedereen in Zwolle een fantastisch Sinterklaasfeest moet hebben.

25 t/m 28 oktober 2018: Gratis kaarten voor Doe’s Gek in de IJsselhallen

Doe’s Gek is een evenement in de IJsselhallen en is het grootste interactieve kinderevenement in de herfstvakantie in Noord Nederland! Ruim 15.000 m2 aan spektakel en speelplezier. Een evenement waar kinderen kunnen spelen, kunnen ravotten, kunnen dromen, kunnen fantaseren, kunnen dansen en kunnen leren. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak en dat alles voor één prijs.

Met het hele gezin een dagje genieten!
Het Organisatieteam stelt 300 vrijkaarten ter beschikking aan Kind in Beeld. En Kind in Beeld stelt natuurlijk ook deze keer weer een drankje met wat lekkers ter beschikking.

HOE KAN IK ME AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT?

Het is helaas niet meer mogelijk u aan te melden voor Doe’s Gek! Binnen 24 uur hebben we meer dan 300 aanmeldingen ontvangen. Een deel van deze mensen staat op de wachtlijst. Een ieder die zich aangemeld heeft, ontvangt hier de komende tijd bericht over per e-mail. Mocht je jezelf hebben aangemeld, maar toch niet kunnen, stuur dan een mail naar info@stichtingkindinbeeld.nl. Je kunt dan een ander gezin als nog blij maken met een dagje uit voor het hele gezin.

Meer informatie over Doe’s Gek vind je hier. 

30 augustus – 02 september: Stadsfestival biedt kaarten aan voor de kleintjes


Wij mogen namens het Stadsfestival, Waterschap Drents Overijsselse Delta en het Hervormd Weeshuis kinderen blij maken met de voorstelling ‘Golfje zoekt zee’ van Theater Krijt! De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 – 5 jaar oud.

“Hé ga je mee?
Want Golfje zoekt de zee.
Hij bleef achter op het strand,
Nu zwerft ze door stad en land.
Dus ga je met ons mee?
Want Golfje zoekt de zee”

Golfje heeft het prima naar haar zin in de Grote Oceaan. Maar op een dag neemt de vloed haar mee en laat haar achter op het strand. Waar Golfje dan in belandt… Van een emmertje naar een hond, opgeslobberd, uitgeplast, op de grond in een grote modderpoel. Ze verdampt in een wolk, ze drupt, spoelt aan, biggelt als traan op een wang wanneer ze een zielig liedje hoort. Golfje wil terug naar huis.. Welke matroos gooit haar weer overboord?

Golfje zoekt zee is een spetterende peuter- en kleutervoorstelling op rijm, over verdwaald zijn en de weg weer terugvinden. Met fijne mee-zing-waterliedjes, van varen over de baren, tot twee emmertjes water halen.

HET IS NIET MEER MOGELIJK U AAN TE MELDEN.

Omexom overhandigt een cheque van € 250,- aan Stichting Kind in Beeld

Woensdagmorgen 1 augustus 2018 nam onze secretaris Marja van Ettingen een cheque in ontvangst van Sabine van Sloten van Omexom. Omexom biedt vanuit vier business units in Assen, Dordrecht, Duivendrecht en Zwolle alle diensten en expertise voor de opwekking, transmissie, transformatie én distributie van elektriciteit. Wij zijn blij met deze mooie bijdrage van € 250,- en willen Omexom nogmaals heel erg bedanken!

Hét Grote Zomerfeest groot succes!

Een mooi artikel van de redactie van de Peperbus over het succes van de eerste editie van Hét Grote Zomerfeest! Vorige week, 27 juni, hebben heel veel kinderen uit gezinnen met een laag inkomen heel erg kunnen genieten dankzij de nauwe samenwerking met Ladies’ Circle Zwolle.

30 juli – 03 augustus: Sportweek 2018

 

PEC Zwolle/ Regio Zwolle United, Landstede sportcentrum, SportService Zwolle en Stichting Kind in Beeld hebben opnieuw een sportweek georganiseerd voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Zwolle.

Deze kinderen, die om wat voor reden dan ook niet met zomervakantie gaan, kunnen in week 31 (30 juli t/m 3 augustus) van de zomervakantie weer meedoen aan een sportieve, leuke en educatieve week, onder de naam Kids United Sport Zwolle (KUSZ).

We bieden deze kinderen een plezierige week door o.a
– De kinderen in beweging te brengen/te houden.
– De kinderen kennis te laten maken met sport(verenigingen).
– Het stimuleren van de breedtesport waarbij topsporters ingezet worden (PEC Zwolle voetbal, Landstede basketbal, Morrenhof Jansen Dalfsen handbal en Regio Zwolle volleybal).
– In te gaan op educatieve thema’s rondom vitaliteit/gezondheid, samenwerken en winnen & verliezen.

De kosten bedragen € 10,- per kind voor de hele week. Deze kosten worden volledig door Stichting Kind in Beeld betaald. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen dus gratis deelnemen aan de Sportweek! In totaal bieden we ruimte voor 45 kinderen om aan deze tweede editie van KUSZ mee te doen. Het programma is van maandag t/m vrijdag van ± 11.00 – 15.00 uur.

Aanmelden:
Om u in te schrijven heeft u inschrijfinformatie  nodig. Heeft u geen mail gehad met deze informatie, maar valt u wel in deze groep? Stuur dan een mail naar info@stichtingkindinbeeld.nl.

Rommelmarkt Berkum haalt € 2200,- op voor Stichting Kind in Beeld

Leden van de diaconie en vrijwilligers van de Hoofdhof- en Ichthuskerk Zwolle organiseerden op 21 april de Rommelmarkt Berkum. Voor de opbrengst hadden zij drie goede doelen geselecteerd en wij waren er één van. Donderdag 31 maart namen we feestelijk de check in ontvangst. Via deze weg bedanken we, namens de kinderen, nogmaals iedereen die hier een bijdrage aan heeft verleend!

Op de foto van links naar rechts:
Hans Bergman (penningmeester Stichting Kind in Beeld), Marja van Ettingen (secretaris Stichting Kind in Beeld), Jan Flokstra (waarnemend voorzitter Rommelmarkt Berkum)

Woensdag 27 juni 2018: Het Grote Zomerfeest

We geven een feestje in Speeltuin Assendorp en we nodigen jou uit om ook te komen. We gaan er een toffe middag van maken met heel veel leuke dingen om te doen! Er is lekkers en drinken, je kan een speurtocht doen, kleuren/knutselen en natuurlijk spelen in de geweldige speeltuin. Kortom een middagje feesten.

En alles is GRATIS!

Voor wie?
Zit je op de basisschool en kom je uit een gezin met een laag inkomen? Dan ben je van harte welkom!
Ouders/voogden mogen uiteraard mee.

Datum & tijd:
Woensdag 27 juni 2018
14.00 – 17.00 uur

Locatie:
Speeltuin Assendorp
Geraniumstraat 1a
www.speeltuinassendorp.nl

Voor de ouders/voogden:

 • Kinderen mogen alleen onder begeleiding komen.
 • U blijft zelf verantwoordelijk voor toezicht op uw kind(eren)
 • Voor de ouders is er koffie/thee en wat lekkers aanwezig

Aanmelden:

Inschrijven voor Het Grote Zomerfeest kan via deze link. Om u in te schrijven heeft u een inlogcode nodig. Heeft u geen mail gehad met inlogcode? Stuur dan een mail naar info@stichtingkindinbeeld.nl.

Hopelijk zien we jullie op 27 juni!

Stichting Kind in Beeld & Ladies Circle Zwolle

Beursvloer Zwolle was een succes

Fantastische matches en hele fijne gesprekken gehad op de Beursvloer Zwolle 2018! Mooie matches zijn er gemaakt voor Kind in Beeld.

Avex maakt een promotiefilm van Het Grote Zomerfeest en van Hét Grote Sinterklaasfeest, Het Mercure Hotel verzorgt een lunch voor onze partners en sponsoren, Donkergroen levert een springkussen voor Hét Grote Sinterklaasfeest en Regiolokaal biedt advertentieruimte aan!

 

Specsavers heeft € 1.786,78 opgehaald voor Kind in Beeld

Specsavers vindt het belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom steunt Specsavers per jaar ruim 100 lokale goede doelen door heel Nederland; Stichting Kind in Beeld is er hier één van!

Betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen. Dat is waar Specsavers voor staat. Maar de waarden gaan verder dan hun core business. Specsavers vindt het ook belangrijk om onderdeel te zijn van de lokale buurt en te weten wat er gaande is. De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zetten ze graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen.

Omdat alle winkels van Specsavers een steentje bij willen dragen aan de lokale gemeenschap, geven ze per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de Stichting. In totaal is hiermee € 1.786,78 opgehaald! Bestuursleden Bert Teitsma en Marja van Ettingen namen deze prachtige cheque in ontvangst.  Namens alle kinderen willen we Specsavers nogmaals heel erg bedanken!

Vrijdag 26 januari: 100 gratis kaarten voor TURN-UP in Hedon

Het tofste feest voor jongeren tussen 13 t/m 17 jaar. Een dik volwassen feest zonder dat je volwassen hoeft te zijn. Ditmaal komen de mannen van SBMG speciaal voor jullie naar Zwolle! Uiteraard voorzien we jullie weer van visuals om je vingers bij af te likken en dat allemaal op de grootste dansvloer van Zwolle. TURN-UP betreft een drugs-, alcohol- en rookvrij feest.Hedon Zwolle stelt 100 vrijkaarten ter beschikking aan Kind in Beeld! Meer informatie volgt via de mail.

Interesse en wil jij je aanmelden met een vriend/ vriendin, dan kun je je hier aanmelden!

Meer informatie over TURN-UP vind je hier.

Hét Grote Sinterklaasfeest was weer een groot succes

We maakten zo’n 800 kinderen blij! Woensdag 22 november vierden zo’n 300 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, samen met hun ouders, Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum. Ze werden verrast met een sintmusical door studenten van Song and Dance Zwolle, pepernoten en voor ieder kind was er een mooi cadeau.

Er was koffie, thee, ranja en heerlijke koekjes van De Stadsbakker. Kinderen konden met Sinterklaas op de foto, een balletje trappen met spelers van PEC Zwolle en hun basketbaltalenten laten zien aan basketballers van Landstede Basketbal. Studenten van Landstede EvenementenOrganisatie en vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken. Komende week worden er nog eens bijna 500 cadeaus rondgebracht bij gezinnen die niet bij Hét Grote Sinterklaasfeest aanwezig konden zijn.

Dit was alleen mogelijk dankzij de bijdrage van heel veel sponsoren, Hervormd Weeshuis en De Johanna Donk-Grote stichting, donaties van Zwollenaren en vrijwilligers. Met elkaar hebben zij kinderen uit Zwolle die geen geld hebben voor een Sinterklaasfeest, toch een cadeau gegeven en een onvergetelijke middag bezorgd. Samen hebben we er voor gezorgd dat ieder kind in Zwolle wél de kans heeft gehad om Sinterklaas te vieren.

En ook deze foto’s zijn gemaakt door kanjers met een warm hart! Binnenkort meer… Blijf op de hoogte en like onze pagina op Facebook!

Fotograaf: Jan Burgman

Fotograaf: Tessa Klok

Stichting brengt ieder Kind in beeld – Peperbus 22 november 2017

Een kind dat hoopvol zijn schoen zet. Wortel, brood, een tekening voor Sinterklaas. Een beeld dat we in veel Hollandse huiskamers de komende weken aantreffen. Niet in alle gezinnen is er geld voor deze kostbare traditie. Ook in Zwolle zijn er te veel gezinnen waar vader en moeder domweg geen geld hebben om cadeautjes te kopen. Voor het kind is dat onbegrijpelijk. Klasgenootjes praten honderduit over hun mooie cadeaus. Sint is er toch voor iedereen? Natuurlijk! Zegt Stichting Kind in Beeld. Om in stijl te blijven: deze club is naarstig op zoek naar hulp Sinterklazen om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een cadeau te kunnen geven. En een onvergetelijk sinterklaasfeest te bezorgen.

Een prachtig interview door Anton Cramer van de Peperbus. Lees verder op de website van de Peperbus.

Word Hulpsint

22 november 2017: Hét Grote Sinterklaasfeest

Op woensdag 22 november organiseert Stichting Kind in Beeld Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum! Hét Grote Sinterklaasfeest  een onvergetelijke middag voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. De kinderen krijgen een gratis en verrassend programma aan met een musical van de Song & Dance Academie, lekkers en Sint en zijn pieten heeft voor ieder kind een leuk en nieuw cadeau!

Aanmelden voor Hét Grote Sinterklaasfeest is niet meer mogelijk

Voor Hét Grote Sinterklaasfeest moet u uw kind aanmelden. Aanmelden kon t/m 27 oktober 2017. Helaas is het niet meer mogelijk uw kind aan te melden. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Wanneer is Hét Grote Sinterklaasfeest?
Woensdag 22 november 2017
Inloop: 15:00 uur
Musical: 15:30 uur
Einde: 17:00 uur

Waar is Hét Grote Sinterklaasfeest?
Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle

Hoeveel ouders/verzorgers/voogden mogen mee?
Er mogen maximaal twee ouders/verzorgers/voogden mee.

Hoe meld ik me aan?
Het is niet meer mogelijk u aan te melden. Wel raden we u aan onze Facebookpagina te liken, zodat u op de hoogte blijft van toekomstige uitjes.

Meer vragen?
Stuur dan een mail naar aanmelding@stichtingkindinbeeld.nl.

Hulpsinterklazen gezocht
Help je mee voor de kinderen een onvergetelijke dag te maken? Leg dan 10 euro bij en maak iemand heel erg blij! Word Hulpsint van Hét Grote Sinterklaasfeest.

27 t/m 29 oktober 2017: gratis entree Doe’s Gek – IJsselhallen

Doe’s Gek is een nieuw evenement georganiseerd door de organisatoren van het wel bekende Lego World, maar dan nog groter! Een evenement waar kinderen kunnen spelen, kunnen ravotten, kunnen dromen, kunnen fantaseren, kunnen dansen en kunnen leren. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak en dat alles voor één prijs.

Het Organisatieteam stelt 300 vrijkaarten ter beschikking aan Kind in Beeld. Alle kaarten zijn inmiddels vergeven. Meer informatie ontvangt men per e-mail. Heb je vragen? Mail dan naar info@stichtingkindinbeeld.nl.

LET OP: ER ZIJN GEEN KAARTEN MEER VOOR DIT EVENEMENT. 

Meer informatie over Doe’s Gek vind je hier. 

26 november 2017: Gratis film uitje (12-16 jaar)

Naast Hét grote Sinterklaasfeest, organiseren wij op zondag 26 november wederom een gratis uitje naar de bioscoop Pathé!
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar, zijn op zondag 26 november van harte welkom bij Daddy’s Home 2. Om de ochtend compleet te maken wordt er gezorgd voor fris en popcorn en na de film zijn er aan een aantal leuke activiteiten deel te nemen.

Uw kind mag één vriend of vriendin meenemen om samen van de film te kunnen genieten.
Aanmelden voor de film is niet meer mogelijk.

Programma
10.30 inloop
11.00 aanvang film zaal 3
Voor alle kinderen is er frisdrank en popcorn.

Verhinderd?
Mocht u kind toch verhinderd zijn, kunt u ons dit dan laten weten? U kunt dan mailen naar: aanmelding@stichtingkindinbeeld.nl

Volg onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van meer gratis uitjes.

St. Kind in Beeld zorgt voor deelnemersbijdrage Kids United

Marja van Ettingen, Secretaris; “Vanochtend een boel enthousiaste kinderen gezien, die zich door de regen niet lieten ontmoedigen om lekker een voetbaltraining te volgen”.

“Deze week kunnen kinderen, in de door Sportservice Zwolle, Landstede Sportcentrum, PEC Zwolle United en stichting Kind in Beeld georganiseerde activiteiten, kennismaken met diverse sporten tijdens de Kids United Sport Zwolle. Zij krijgen in de ochtend een training in de sporten basketbal, volleybal, handbal en voetbal. ’s Middags kunnen ze o.a. naar de film in bioscoop Pathé, een rondleiding bijwonen door het PEC-stadion en is er gelegenheid om in zwembad De vrolijkheid te zwemmen. Op vrijdag wordt er afgesloten met een spektakel. Wat dit inhoudt ontdekken de kinderen die dag vanzelf.”

 

Geslaagd uitje

Zondag 28 mei hebben we een geslaagd uitje georganiseerd voor zo’n 120 jongeren! In samenwerking met Pathé en Klim en Outdoorcentrum Yosemite konden jongeren genieten van ‘Hotel met een grote L’, fris, popcorn en buiten activiteiten.

Gratis film uitje voor jongeren tussen de 12 – 16 jaar

Onze volgende activiteit is een gratis uitje naar de nieuwe bioscoop van Zwolle: Pathé!
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar, zijn op zondag 28 mei van harte welkom bij de nieuwe Nederlandse film “Hotel met een grote L”. Om de ochtend compleet te maken is er gezorgd voor cola en popcorn en na de film zijn er aan leuke activiteiten deel te nemen, zoals boogschieten en is er klimrots van Yosemite aanwezig.

Reacties bij donaties

Beursvloer Zwolle was een succes

Mooie matches zijn er gemaakt voor Kind in Beeld tijdens Beursvloer Zwolle!

Staples zorgt voor leuke give-aways, PicMaickel legt het Grote Sinterklaasfeest vast op beeld, Regiolokaal stelt een halve pagina beschikbaar, Hedon Zwolle 100 kaarten voor een concert en in de Peperbus mogen we één advertentiepagina vormgeven!

 

BPB is partner van Stichting Kind in Beeld

BPD voelt zich maatschappelijk betrokken bij Zwolse minimagezinnen. In deze gezinnen is het vaak niet mogelijk leuke dingen te doen. De eerste pepernoten verschijnen alweer in de schappen. Nu wil BPD er, samen met Stichting Kind in Beeld, voor zorgen dat Sinterklaas de kinderen uit deze gezinnen een mooi cadeau kan geven.

logo-bpd

Ladies Circle Zwolle steunt Stichting Kind in Beeld

Op donderdag 15 september 2016 organiseerde Ladies Circle Zwolle een onwijs leuke (volledig verzorgde) bioscoopavond met de film “Bridget Jones Baby”. De gehele opbrengst van deze avond is gedoneerd aan Kind in Beeld.

We bedanken Ladies Circle Zwolle niet alleen voor de gezellige avond maar natuurlijk vooral voor de geweldige bijdrage. Hier kunnen we ontzettend veel Zwolse kinderen blij mee maken.

bridgetjones2016-46

Buitenspeeldagen Doepark Nooterhof

Maandag 2 mei en dinsdag 3 mei heeft Stichting Kind in Beeld een twintigtal kinderen blij kunnen maken met een gratis toegangskaartje voor de Buitenspeeldagen van het Doepark Nooterhof.
Tijdens deze dagen worden, naast de al bestaande, allerlei extra activiteiten aangeboden.
Vele kinderen lieten zich mooi schminken, andere visten in poeltjes naar waterbeestjes en kregen daarover uitleg. Meedoen aan een speurtocht over het terrein, lekker spelen met de waterobjecten, klimmen in de zandbak met boomstammen, het kon allemaal.
En dit alles extra feestelijk versierd met een stralende zon en aangename temperaturen. Daarmee was het voor alle meegekomen ouders ook een feestelijke en fijne ontspannen middag.
Dit is een uitvloeisel van de gemaakte matches op de Beursvloer in februari j.l. De Stichting dankt het Doepark Nooterhof voor de mogelijkheden die daarmee tot uitvoering zijn gekomen.

2lbngbq

Oriënterend gesprek met BPD Ontwikkeling BV

Dinsdag 12 april hebben Bert Teitsma en Marja van Ettingen, namens het Bestuur een eerste oriënterend gesprek gevoerd met Renée van de Beek, locatiemanager van BPD Ontwikkeling BV.
Dit gesprek is een vervolg op de match, die de stichting en BPD met elkaar op 10 februari jl. tijdens de Beursvloer maakten.
Het was een heel inspirerend onderhoud, waarin veel aspecten en ideeën aan de orde zijn geweest. Renée gaat hiermee nu voor Stichting Kind in Beeld aan de slag voor een ontwerpplan om het contact verder vorm te kunnen geven.

Workshop SESAM Academie

Op vrijdag 25 maart heeft Stichting Kind in Beeld deelgenomen aan een workshop fondsenwerving. De workshop werd aangeboden en verzorgd door Sesam Academie, advies op maat voor vrijwilligersorganisaties. De workshop was immers één van de overeengekomen matches op de Beursvloer Zwolle 10 februari jl.

De workshop gaf heldere en nuttige informatie over hoe wij onze fondsenwerving kunnen vormgeven. Meer fondsen stellen de Stichting Kind in Beeld nog beter in staat haar doel te verwezenlijken, namelijk: nog meer kinderen uit Zwolse minimagezinnen plezierige activiteiten bieden.
Wij danken Henk Veurman (rechts) van Sesam Academie hartelijk voor zijn prettige en leerzame workshop.

image-2016-04-05

Stichting Kind in Beeld op Beursvloer Zwolle

Op woensdag 10 februari 2016 was het zover. Onze Stichting Kind in Beeld handelt mee op de Beursvloer Zwolle. Georganiseerd door ZwolleDoet en Zwolse Uitdaging.

Zwolse bedrijven en Zwolse maatschappelijke ondernemingen proberen elkaar te vinden in een match. Bedrijven bieden kennis, know-how en goederen aan en de maatschappelijke organisaties bieden een tegenprestatie aan. Dit verloopt allemaal met gesloten beurzen. Alle matches worden door een notaris en een accountant bekeken en geaccordeerd. Anderhalf uur lang is er druk gehandeld tussen alle aanbieders. Een enorme, uitdagende happening.

Namens Stichting Kind in Beeld hebben Hans Bergman en Marja van Ettingen goede zaken gedaan:

 • Spellenfabrikant Goliath zegde toe minimaal 100 spellen te doneren, voor de Sinterklaasactie 2016.
 • Met Doepark Nooterhof/Landstede is afgesproken, dat op 2 en 3 mei, 15 kinderen per dag gratis naar de Buitenspeeldagen mogen.
 • Met PEC Zwolle United is contact gelegd voor een nadere uitwerking van plannen om een aantal kinderen een fijne middag/wedstrijd te bezorgen bij PEC Zwolle.
 • Van Picmaickel Fotografie  ontvingen wij de toezegging voor een fotoreportage tijdens Het Grote Sinterklaasfeest.
 • Sesam Academie, advies op maat voor vrijwilligersorganisaties, heeft onze stichting op de lijst gezet voor deelname aan een workshop fondsenwerving (bij voldoende andere deelnemers).
 • BPD Ontwikkeling BV biedt aan om te bezien hoe zij bij de ontwikkeling van nieuwbouwplannen de naamsbekendheid van onze stichting te vergroten.  Een nadere afspraak hierover volgt.

Super veel dank aan bovenstaande bedrijven/organisaties voor jullie bijdrage!

img_2093

Wethouder René de Heer feliciteert Marja van Ettingen met één van de mooie matches die tot stand is gekomen.

Het IJsbeeldenfestival is een groot succes!

De prachtige actie van Stichting Kind in Beeld, in samenwerking met Studio TaS, IJsbeeldenfestival en de gemeente Zwolle, om kinderen uit minimagezinnen een ijskoud dagje weg te geven, is een groot succes!

Van 11 t/m 15 januari en van 18 t/m 22 januari 2016 kunnen de gezinnen die via Stichting Kind in Beeld een kaartje hebben ontvangen voor het IJsbeeldenfestival, volop genieten van de ijsbeelden die tentoongesteld zijn in de NS-loods te Zwolle. Om bij te komen van de kou, kan na afloop genoten worden van een kop chocolademelk met slagroom. In de grote hal is er de mogelijkheid voor de kinderen om zich volledig uitleven op de draaimolen en het springkussen.

Namens Stichting Kind in Beeld, Studio TaS en de gemeente Zwolle willen wij het IJsbeeldenfestival hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de kaarten en deze gezinnen een leuk dagje weg te bezorgen!collage_web_kindinbeeld

Stichting Kind in Beeld en het IJsbeeldenfestival laten kinderen genieten van een ijskoud dagje weg

Stichting Kind in Beeld verzorgt in samenwerking met het IJsbeeldenfestival, Studio TaS en de gemeente Zwolle een gezellig dagje uit naar het IJsbeeldenfestival voor Zwolse kinderen uit minimagezinnen. De kinderen kunnen samen met hun ouders of eventueel opa/oma genieten van alle prachtige ijsbeelden.
Intussen heeft de stichting in november al twee Sinterklaas-initiatieven “geadopteerd” en deze zowel financieel als organisatorisch ondersteund. Maar het moet natuurlijk niet alleen bij Sinterklaas blijven. Dankzij de organisatie van het IJsbeeldenfestival konden wij een groot aantal gratis tickets weggeven. En er is niet alleen een ticket voor elk gezinslid beschikbaar, maar dankzij de Rabobank en Stichting Kind in Beeld krijgt iedereen ook een heerlijke kop chocolademelk met slagroom om weer op te warmen na de koude tocht langs alle prachtige ijsbeelden.
Met de gemeente Zwolle is gekeken welke gezinnen hiervoor in aanmerking kwamen en inmiddels zijn er al vele aanmeldingen van gezinnen binnengekomen!pandaa-logo

Hét Grote Sinterklaasfeest 2015

Afgelopen zaterdag 28 november was het weer zover Hèt Grote Sinterklaasfeest! Om 14.45 uur kwamen eerste de kinderen met de ouders binnen op de bekende locatie Landstede. Koffie, thee, ranja met lekkere speculaas stond voor ze klaar. Om 15.30 uur begon de musical die georganiseerd was door de 2e jaars studenten van Song & Dance Academy. Aan het einde van de musical kwam natuurlijk Sinterklaas ook even langs en werd door de kinderen al zingend verwelkomd. Na afloop hebben de kinderen allemaal groot cadeau én een mooi en goed gevulde goodiebag mee naar huis gekregen.

2

De cadeaus worden thuis bezorgd

Deze week worden bijna 700 cadeaus bezorgd bij kinderen in minimagezinnen. Deze kinderen zijn benaderd via de sociale dienst van de gemeente of via een contactpersoon van een instantie om mee te doen aan de actie. Ouders hebben hun kinderen daarop aangemeld met opgave van een cadeau dat het kind graag wil hebben. Met veel dank aan Intertoys Wezep en 25 vrijwilligers kunnen al deze cadeaus voor 5 december bezorgd worden.1-gjdkdkdld

Rabo Impuls Kampen

Op 28 november jl. organiseerde de Rabobank IJsseldelta, de Rabo Impulsdag in Kampen. Een speciale dag voor diverse organisaties, stichtingen en goede doelen om elkaar te ontmoeten en meer bekendheid te geven aan ieders te ontplooien activiteiten. Alle aanwezigen werden na de uitreiking van de cheques getrakteerd op een selectie van liedjes uit de musical Evita. Na een zeer verzorgde lunch was er voor iedereen gelegenheid een tweetal musea te bezoeken en of de Kamper toren te beklimmen.
Tijdens het eerste deel van de ochtend mochten Marja van Ettingen (secretaris) en Cato Bakker (coördinator Sinterklaasactie) van het Rabobank Stimuleringsfonds een cheque van € 1.500,- voor de Stichting Kind in Beeld in ontvangst nemen. Wij zijn daar uiteraard heel blij mee, en wij danken de Rabobank daarvoor heel hartelijk. De stichting kan daarmee weer mooie activiteiten ontwikkelen.foto-rabobank

Opleiding Marketing & Communicatie bedankt!

De studenten van Handel & Commercie van Landstede hebben een geweldige actie georganiseerd en hiermee een super bedrag van 991,75 euro opgehaald! Super bedankt!foto-landstede

Fantastische bijdrage(n)!

Dankzij ZPRESS Young, McDonald’s, Hema en Sinterklaas intocht Zwolle hebben wij fantische bijdragen mogen ontvangen voor de Sinterklaas acties die volgende week starten!

Van ZPRESS Young hebben we onder andere de tijdschriften Meiden, Stoer en Goal! mogen ontvangen om de goodiebags voor “Hét Grote Sinterklaasfeest” mee te vullen. Daarnaast mogen de goodiebags ook gevuld worden met waardebonnen van de McDonald’s voor een gratis Happy Meal mét fritessaus. En hebben wij het vele snoepgoed te danken aan Hema en Sinterklaas intocht Zwolle.

website

Flessenactie Albert Heijn in AA-landen en Dieze

De Albert Heijn vestigingen in de AA-landen en Dieze zijn bereid gevonden de opbrengst van de flessenactie van de maand november te schenken aan onze beide Sinterklaasacties.
Bij de flessenautomaat hangt een beschrijving van onze activiteiten en de mensen kunnen hun statiegeld bon in een bus gooien.
Daarnaast is er, via de scholen uit de buurt van deze vestigingen,  een brief naar  ouders/verzorgers gegaan. Daarin wordt deze flessenactie aangekondigd. Tevens wordt gewezen op de mogelijkheid dat hun kinderen een bijdrage kunnen leveren door flessen in te zamelen in de eigen straat en buurt en deze bij de genoemde vestigingen in te leveren.

Wij zijn bijzonder blij met de medewerking van Albert Heijn en de scholen en hopen op een mooie opbrengst, zodat onze Sinterklaasacties een groot succes worden.

collage12

Stichting Kind in Beeld in de Peperbus

De Peperbus is een huis-aan-huiskrant en biedt de lezer nieuws, informatie en entertaiment uit Zwolle. Een mooi artikel van Stichting Kind in Beeld in de Peperbus van week 44.krantenartikel-peperbus-skib

De aanmeldingen stromen binnen

Hét Grote Sinterklaasfeest, die plaatsvindt op 28 november, belooft weer een groot succes te worden. De aanmeldingen stromen binnen!

Afgelopen weken zijn wij bij de Voedselbank geweest om kenbaar te maken dat er dit jaar weer “Hét Grote Sinterklaasfeest” wordt georganiseerd. De klanten zijn enorm enthousiast en de inschrijvingen stromen binnen! “Fantastisch en hartverwarmend”; zijn de reacties.

Aankomende vrijdag, 6 november, zal Stichting Kind in Beeld de laatste aanmeldingen in ontvangst nemen bij de Voedselbank Zwolle. Dus wilt u ook graag met uw kind(eren) naar Hét Grote Sinterklaasfeest komen? Een verassend programma volgen in het theater van Landstede (Dokterspad) met Sinterklaas en zijn pieten? En als afsluiting ook nog een prachtig cadeau meenemen naar huis? Lever uw ingevulde formulier in op vrijdag 6 november!

website1

Stichting Kind in Beeld in Regiolokaal

Met dank aan Regiolokaal en Jannet Muller van WJM Salesprojects hebben wij een mooi artikel gekregen in hét ondernemersmagazine in de regio’s IJssel-Vecht. En uiteraard hopen we dat er ondernemers zijn die ons willen ondersteunen. Dat kan financiëel, maar ook met producten of leuke andere ideeën zijn we zeer blij.artikel-regiolokaal-skib

Website Stichting Kind in Beeld is online!

Beeld, over onze activiteiten en de mogelijkheden om ons te helpen.

Bij deze willen we Jelle van der Heijde bedanken voor het ontwerp en het bouwen van de website. www.jelle.iswebsite-nieuwsbericht