×

Regen geen spelbreker voor Kids United Sport Zwolle  

>

De zevende editie van Kids United Sport Zwolle, kortweg KUSZ, werd geteisterd door talrijke regenbuien. Toch lieten de 35 kinderen, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, zich niet uit het veld slaan door het slechte weer. En hebben ze kunnen genieten van een week met verschillende sport- en spelactiviteiten op onder meer het sportpark van sv HTC. De KUSZ-week wordt georganiseerd voor kinderen uit gezinnen die, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie kunnen gaan. In deze editie was een grote groep Oekraïense kinderen van de partij.

Met veel enthousiasme werd er onder leiding van twee Landstede Hammer-spelers gestart met een basketbal clinic, gevolgd door een bezoek aan het Indoor Skatepark. Een dag later stond de voetbalclinic op het programma en gingen de kinderen ’s middags met elkaar op de vuist. Niet letterlijk natuurlijk, want bij Tabonon Vechtsport staat respect voor elkaar voorop. Zo maakten de kinderen kennis met de eerste beginselen van het kickboksen. Naast sportiviteit een samen spelen staat in deze week ook weerbaarheid centraal.

Woensdag begon de dag met een verrassing. De spelersbus van PEC Zwolle kwam namelijk voorrijden om de kinderen naar Dinoland te brengen. Zo voelden sommigen zich toch wel een klein beetje Bram van Polen. Met de vele doe-activiteiten in Dinoland vermaakten de kinderen zich prima. Zo werd er volop gebruik gemaakt van het klimpark, zochten kinderen naar goud of gíngen ze naar een theatervoorstelling over dino’s. Genoeg te beleven dus.

De week werd traditiegetrouw afgesloten bij trampolinepark FunZone. Tot slot ontvingen de kinderen een goodybag met o.a. kaartjes voor de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Sparta en kunnen ze met hun gezin op 1 oktober naar een wedstrijd van Landstede Hammers.

De KUSZ-week is een initiatief van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kind in Beeld.

Samen met betrokken partijen kijken we terug op een geslaagde KUSZ-week voor een doelgroep, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Fotocredits: Niek Daalmeijer, Marja van Ettingen en Gea Luttels